Kalevala 175 juhlavuosi — Kalevala 175 vuotta / år

Kalenteri

Juhlavuoden monista tapahtumista on alla esitelty muutamia. Kaikki tapahtumat kuukausittain näet oikealla olevasta kalenteripanelista.

Tapahtumakalenteriin voi ilmoittaa vuonna 2010 järjestettäviä Kalevalaan liittyviä tapahtumia, juhlia, seminaareja, näyttelyitä ja muita hankkeita.

Tapahtumia Kalevalan päivän tienoilla

Katso kellonajat ja muut tarkemmat tiedot kalenterista oikealta.

Tarinatulet, 22.2. – 7.3.
Kalevalan päivän tienoilla päiväkotien ja koulujen pihoilla syttyvät Tarinatulet Mieleni Kalevala -hetkien lämmikkeeksi.

Yleisöseminaari Myytit taiteissa, 26.2.
Helsingin yliopisto, juhlasali.

Säveltäjien Kalevala. Kalevalan 175-vuotisjuhlavuoden konsertti, 26.2.
Helsingin yliopisto, juhlasali.
Kalevalaseura tilasi musiikilliset tulkinnat Kalevalan runoista kymmeneltä suomalaiselta nykysäveltäjältä, Kimmo Hakolalta, Pekka Jalkaselta, Olli Kortekankaalta, Einojuhani Rautavaaralta, Herman Rechbergeriltä, Aulis Salliselta, Jukka Tiensuulta, Riikka Talvitieltä, Jovanka Trbojevicilta ja Lotta Wennäkoskelta. Sävellysten ensiesitys oli Kalevalan päivänä 2009. Toivotussa uusintakonsertissa sävellykset kuullaan Kamariorkesteri Avanti!:n ja Uusi Helsinki-kvartetin esittäminä.

Kanteleen kyydissä -lastenkonsertti, 28.2.
Helsinki, Gloria, Pieni Roobertinkatu 12.
Interaktiivinen ja vauhdikas lastenkonsertti, jossa yleisö pääsee osallistumaan tarinan kulkuun laulamalla ja soittamalla kanteleita uudella tavalla. Muusikot ja näyttelijät johdattavat Eppu Nuotion käsikirjoittamassa ja ohjaamassa seikkailussa yleisön mitä kummallisimpiin paikkoihin ja tunnelmiin.

Kalevalaseura laskee seppeleen Lönnrotin patsaalle, 28.2.
Lönnrotinpuistikko, Helsinki.

Mahti, 27.2., 28.2., 2.3. ja 3.3.
Tanssiteatteri Tsuumi, Helsinki, Aleksanterin teatteri.
Mahti on Kalevalan tarustosta kumpuava kansantanssishow. Teos ammentaa aineksia menneestä, mutta kuljettaa katsojan myös nyky-Suomen ilmiöihin. Mahti vastaa kysymyksiin, keitä olemme, miten tanssimme ja miten soitamme.